30 Eylül 2012 Pazar

Seramik Çalışması 1


Seramik hamurundan yaptığım mumluk.
Hamur için internetteki tariflerden yararlandım. Un ile tutkalı iyice yoğurdum çok sert bir hamur elde ettim. Ve elimle şekillendirdim..



Sonra bir kat beyaz akrilik boya ile boyadım ve eskitme verniğiyle bir kat boyayıp verniği sildim. En son krem rengi metalik boya ile boyadım. Sonuç bu oldu. Hediyelik olarak düşündüm. Çİft olarak yapılabilir.


Şimdilik yanmayı bekliyorlar:)))

4 yorum:

  1. Çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık yanlız birşey öğrenmek istiyorum kurumasını nasıl sağlıyorsunuz ev tipi seramik bir fırın yardımıylamı yapılıyor ? bilgi verirseniz çok sevinirim.
    istanbulhandcraft@hotmail.com
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar teşekkür ederim. Kuruması 24 saatte tamamlanıyor. Bu hamur fırınlanıyor mu onu bilmiyorum ben hiç denemedim üzerinde hava ile kuruyan hamur yazıyor.Örneğin akşam yapıyorum balkona koyuyorum diğer akşama kurumuş oluyor sonrada boyamasını yapıyorum.. iyi günler..

      Sil
  2. tebrik ederim Ayşegül hanım, çalışmalarınıza bayıldım. emeklerinize sağlık. yanlız bir ricam olacak sizden.aslında detaylı anlatıyorsunuz ama daha detaylı anlatabilirseniz çok sevinirim. bu çalışmanız için örnek verecek olursam, seramik hamuru nasıl yapılır? evde yapılabilirse ölçüler nelerdir? malzemeleri nereden alabiliriz? fiyatlar aşağı yukarı ne kadar? hamur kaç saatte kurudu ? özel bir kurutma tekniği kullanıldı mı? çalışmalarınızda ördüğüm o gülleri nasıl yaptınız? gibi...bunlar da yazılı olursa, tadından yenmez diye düşünüyorum.. konu çok dağılır diye düşünürseniz, seramik hamur yapımı, gül yapımı gibi başlıklar altında da yazabilirsiniz, nacizane tavsiyem olur tabi:)) kolaylıklar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge Hanım merhaba yorumunuz için teşekkürler. Bu akşam isteğiniz üzre bu konularla ilgili bir post yayınlayacağım. Umarım yardımcı olur sevgiler..:)

      Sil